Najčešća pitanja

01.jpg“Blizi se dan mog venčanja,a ja se osećam poprilično nesigurno i zabrinuto. Kada pogledam sebe u ogledalu, vidim samo široke bokove, neoblikovan struk i svoju ogromnu figuru.” Nena T. iz Beograda


ANABELLA: “Draga Neno,
Da li ste razmislili koliko je zaista bitno da li ste visoki i vitki ili niski i puni oblina?
Možda je vaša figura punija zbog radosnog dogadjaja? Naš savet je da na panišite, pogotovu ne da mučite sebe brzinskim dijetama koje ce vas metabolizam samo da dovedu u opasnost. Svako telo je lepo uz pravi srećan osmeh devojke, a mi ćemo Vam rado pomoći da pravilnim odabirom modela sigurno zakoračite u novi život!


02.jpg“Venčanica , koju sam odabrala je bordo boje. Želela sam da moj budući suprug ima prsluk i kravatu iste boje, ali on to neće ni da ćuje.” Silvija P. iz Subotice

ANABELLA: Naš savet Vam je da se ne nervirate previše oko podudaranja odeće. Samo  zato sto je Vaša haljina bordo boje, ne znači da mladoženja mora imati kravatu i prsluk istog tonaliteta. Ponekad je dovoljno da dodate samo naznaku boje u njegovom cvetu na reveru, kako bi stvorili vrlo skladan look. U našim prodajnim salonima možete narušiti unikatne, fantastišne cvetove za rever, sveće, bidermajere, cvetiće za sve goste i dr. asesoare koje se mogu divno uklopiti.


03.jpg“Potrebne su mi informacije, vezane za   tzv.”Opštinsko venčanje”.  Ljilja.P.iz Beograda

ANABELLA:   Od trenutka , kada ste odlušili da se venšate, jedna od prvih stvari, koje treba uraditi je da zakažete sastanak  s matišarem. Za neke datume, koji su usred svadbene sezone, potrebno je rezervisati termin nekoliko meseci ranije. Dani, kojima se mozete venšati su: subota, nedelja i četvrtak. U pojedinim opštinama je moguće ugovoriti i neki drugi dan u nedelji. Ceremonija tzv. ”Opštinskog vencanja” se odvija u prostorijama opštine na kojoj stanujete. Medjutim, ako Vi to želite, venčanje se može održati na nekom drugom mestu, npr. u hotelu, restoranu, kod kuće....
Izlazak matičara na teren se dodatno plaća.

Potrebni dokumenti za zakazivanje tzv.”Opstinškog venčanja”:

*izvod iz matične knjige rodjenih /original, ne stariji od 6 meseci;
*uverenje o državljanstvu /original,ne stariji od 6 meseci/;
*važeće lične karte;
*novac za plaćanje takse.

P.S. Kumovi nikako ne smeju da zaborave važeće lične karte!


04.jpg“Želimo da se venčamo u pravoslavnoj crkvi.
Koja je procedura i da li je tačno da se moramo prvo venčati u opštini?“  
Maja.P. i Darko S. iz Čačka

ANABELLA:   Venčanje u crkvi je izuzetno svečano, dostojanstveno i romantično. Sama atmosfera crkve, odeća sveštenika/odora/, hor, prigušeno osvetljenje daju celoj ceremoniji tajanstveni  prizvuk, koji celu stvar čini svečanijom i važnom.
Prvi uslov da bi ste se venčali u crkvi je da ste duhovno kršteni. Ne zaboravite da i kumovi moraju biti kršteni.

Crkveno venčanje se ne može organizovati u vreme četiri najveća crkvena posta: Božicni, Uskršnji, velikogospodinjski i Petrovdanski.
Venčanje se zakazuje najmanje tri nedelje pre svadbe i to kod mladoženjinog sveštenika. Zakazuje se i tzv. predbračni ispit.

Šta je potrebno za “Crkveno venčanje”:
*četiri sveće;
*oko dva metara belog platna;
*časa za vino;
*crno vino;
*burme;
*potvrda o registraciji u opštini i  venčani list;
*krštenica mladenaca i kumova.
Preporučujemo

Kupovina venčanica prethodnih kolekcija od 300-550 EUR, dok traju zalihe! ...detaljnije
24-Dec-2016
Dragi klijenti,veliko nam je zadovoljstvo da najavimo 10.festival "Dani Anabella vencanica". ... detaljnije
Kako ste saznali za kompaniju ANABELLA ?


 Preporuka prijatelja
 Novine/specijalizovani časopisi
 Baneri/linkovi
 Preko Facebook-a